Wat is Cesartherapie

Oefentherapie Cesar is een erkende paramedische behandelmethode die gericht is op houdings- en bewegingsafwijkingen en de daarmee samenhangende (pijn)klachten in elke denkbare vorm.

De oefentherapeut Cesar weet alles van de bewegingsmechanismen van het lichaam.

De holistische benadering van de oefentherapeut leidt tot een complete behandeling, zowel gericht op herstel als preventief. Samen met de patiënt stelt de oefentherapeut de meest optimale manier van houding en bewegen vast en leert dit de patiënt aan. Met behulp van oefeningen op maat leert de patiënt anders en beter te bewegen.

Al na een paar behandelingen gaat de patiënt beter om met zijn lichaam en heeft hij geleerd zijn dagelijkse activiteiten met minder belasting uit te voeren. Het belang van het volhouden van dit nieuwe beweeggedrag wordt de patiënt steeds duidelijker. 

Oefentherapie Cesar helpt bij klachten van voorbijgaande aard zoals lage rugklachten, nekpijn of schouderklachten, maar ook voor klachten behorende bij een chronische aandoening zoals reuma, artrose of Bechterew.

De oefentherapeut is dé specialist om kinderen die een houdingsafwijking hebben of dreigen te ontwikkelen, te helpen om de wervelkolom een zo natuurlijk mogelijke stand terug te geven of te behouden.

Pijnklachten zijn vaak het resultaat van verstoring in de balans tussen belasting en belastbaarheid van het lichaam. De oefentherapeut helpt om dit evenwicht weer te herstellen door analyses te maken van zowel de belastbaarheid van het lichaam als de belasting die op het lichaam komt.

In welke situaties oefentherapie Cesar u en uw kind kan helpen,  ziet u door te klikken op het kopje “Wanneer Cesartherapie” in het hoofdmenu.